vineri, 22 ianuarie 2016

Cativa pasi simpli de organizare a nuntii tale


I. DEBATE SUB FORMA DE JOC
Primul pas in organizarea nuntii pe care il consider important sa il faci este sa stai de vorba cu partenerul de viata si sa puneti pe hartie nunta voastra de vis. Nu faceti acest lucru sub forma unui debate. Ganditi-l ca pe un joc. Fiecare dintre voi sa isi ia o hartie si un pix si asezati-va in colturi diferite ale patului sau ale camerei. Acordati-va 5-10 minute timp in care fiecare dintre voi notati pe hartie ce va doriti la nunta voastra. Dupa cele 5-10 minute adunati ideile la un loc si incercati sa le faceti sa mearga impreuna; chiar si atunci cand par ca nu au nici o sansa sa se potriveasca.

Cheia succesului unei nunti este ca partenerii de viata sa reuseasca sa isi imbine stilurile si gusturile personale oferind astfel originalitate intregului eveniment. 

II. LOCATIA
Dupa ce ati stabilit, fie si in linii mari, cum vreti sa arate nunta voastra, urmeaza pasul in care va ganditi unde vreti sa faceti nunta:
a. in interior
b. in exterior

Daca te gandesti la o nunta undeva acoperit trebuie sa te gandesti cum vrei sa arate acel loc:
1. restaurant
2. crama
3. han
4. muzeu
5. centru de apa termala

Daca te gandesti la o nunta in aer liber trebuie sa ai in vedere:
1. nunta in gradina
2. nunta in padure
3. nunta pe terasa
4. nunta in hambar

O alta varianta pe care o poti lua in calcul este nunta in cort. Aceasta nunta nu am stiut unde sa o clasific. Unii sunt de parere ca nunta in cort intra in categoria "nunta in interior" si ca de fapt cortul ar fi o varianta asemanatoare cu cea a restaurantului. Alte guri vorbesc despre nunta in cort ca fiind specifica exteriorului, a naturii, deoarece ai acces usor si rapid  la natura. Oricum ar fi, nunta la cort a fost mult timp si poate inca mai este la moda.

III.BUGET
Cand te apuci de organizarea nuntii, realizeaza-ti in calculator un document excel cu bugetul in care sa treci fiecare lucru sau serviciu pe care trebuie sa il achizitionezi pentru ca evenimentul final sa fie cel asteptat. In buget vei avea in vedere: cheltuieli cununia civila, rochia de mireasa, costum mire, pantofi, flori, cocarde, verighete, lumanari, decoratiuni, formatie/dj, tortul, meniul, fotograful, cameramanul, candy bar etc. Lista poate continua in functie de ceea ce iti doresti sau de pachetele pe care le gasesti. 

Totodata, fiecare categorie in parte va avea cu siguranta subcategorii. De exemplu, pentru o nunta in aer liber, la decor poti avea urmatoarele subcategorii: lumanari, ghirlande de flori, aranjament scaune, aranjament mese, ghirlande de lumini, lampioane etc.

IV. PREGATIREA PROPRIU-ZISA
In aceasta etapa incepi sa rezolvi din lista regasita la pasii anteriori. Incepi sa stabilesti fotograful, cameramanul, locatia, meniul, invitatiile (pe care dupa ce le realizezi trebuie sa le distribui oamenilor pe care doresti sa ii ai alaturi la nunta), formatia/dj, decorul, florile, imbracamintea etc

IV. ZIUA NUNTII
Trezeste-te de dimineata. Inainte sa inceapa nebunia, asigura-te ca decorul este asa cum va doriti, ca invitatii s-au pornit la drum spre locatie, ca meniul arata asa cum va doriti si apoi mergeti linistiti sa va gatiti pentru nunta.

Iar orice problema va aparea pe parcurs, incearca, pe cat posibil sa o tratezi cu calm. Daca nu poti, ia cateva calmante de la prima ora. Asta sigur te va ajuta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu